Govor Vuka Jeremića o kojem se priča: Vučić će pasti prije Uskrsa

Radiosarajevo.ba
Govor Vuka Jeremića o kojem se priča: Vučić će pasti prije Uskrsa
Foto: Srđan Ilić/Pixsell / Vuk Jeremić: Cijeli svijet gleda Beograd i da ovo niko nije očekivao

"Pala je Bastilja kad se desio 5. oktobar, to će i sad da mu se desi. Ovog meseca on je gotov", rekao je ispred Predsjedništva Srbije, jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić i dodao:

"Ovaj dan niko od nas nikad neće zaboraviti, ja vam obećavam".

On je rekao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije vjerovao da će se demonstranti i lideri opozicije okupiti ispred Predsjedništva.

"Kada je kao narod trebalo da svi budemo zajedno u bolu i obeležimo pogrom na Kosovu, on je odlučio da nas deli i on nas je ovde pozvao", rekao je Jeremić i dodao da cijeli svijet gleda Beograd i da ovo niko nije očekivao, te da stvari neće biti iste kao prije.

"On danas nije smeo da izađe iz ove zgrade i to će ga koštati mesta na Andrićevom vencu. Sa njim više nema razgovora", rekao je Jeremić i dodao da je policija uz narod.

"Razgovarao sam sa njima, oni su sa nama. Aplauz za njih. Šlemove će skinuti na dan kad bude padao, a pašće pre Uskrsa, ja vam kažem!", naglasio je Jeremić. 

Pogledajte i šta je rekao novinarima Al Jazeere:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije