Vučićev zastupnik: Horde zla, Manijaci i Robijaši stižu na skup Pravda za Davida

Radiosarajevo.ba
Vučićev zastupnik: Horde zla, Manijaci i Robijaši stižu na skup Pravda za Davida
Već smo izvijestili o tenzijama u Banjoj Luci uoči za petak najavljenog skupa "Pravda za Davida".

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je u utorak da za 5. oktobar najavljivani skup nije prijavljen policiji, pa time nije ni zakonski odobren.

Lukač: Skup 'Pravda za Davida' petog oktobra nije prijavljen policiji

Lukač je rekao da je "moguće da se pojave razne navijačke grupe i osobe koje imaju problematičnu prošlost, spremne su da izazovu narušavanje javnog reda i mira, a mnoge od tih grupa treba da dođu iz Federacije BiH". 

Još konkretniji je na svom video blogu bio Vladimir Đukanović, zastupnik Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije.

"Postoje ozbiljne indicije da nekoliko navijačkih grupa iz Federacije BiH, prije svih navijači sarajevskih klubova Sarajeva i Željezničara - "Horde zla" i "Manijaci" - ali "Robijaši", navijači zeničkog Čelika, planiraju planiraju put ka Banjoj Luci. Čak se objelodanilo i mjesto gdje će navijači dobiti dnevnice po principu 'ko je luđi, ko je spreman da napravi veći incident, taj će dobiti veću dnevnicu'", rekao je Đukanović, pozivajući se na izjavu Dragana Lukača.

Đukanović je "zamolio narod u RS-u da sačuva mir i dostojanstvo i da ne dozvole da Srbi udare na Srbe".

"Ovo će biti sukob Bošnjaka, tj. muslimana i Srba jer će većinu na protestima činiti ljudi iz FBiH", dodao je zastupnik SNS-a u Skupštini Srbije.

Vladimir Đukanović je nekad bio član Šešeljeve Srpske radikalne stranke (SRS) iz koje je prešao u SNS. Aktivan je i na medijskoj sceni Srbije jer je vodio nekoliko emisija u kojima je blatio Vučićevu opoziciju, čak i neke umjerenije članove SNS-a, te veličao osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije