Vučićev posljednji intervju kao premijer: Žao mi je što odlazim s ove pozicije

Radiosarajevo.ba
Vučićev posljednji intervju kao premijer: Žao mi je što odlazim s ove pozicije
Foto: Radiosarajevo.ba / Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom posljednjem intervjuu na ovoj poziciji, rekao je da mu nije svejedno što odlazi s mjesta premijera, posebno jer SNS prema anketama ima 55 posto glasova građana.

On je naveo da se tokom mandata susretao s ogromnim pritiscima i da će o tome govoriti kada za to bude vrijeme.

"Zadovoljan sam sa radom, trudom i naporom, znam da u Srbiji ljudi i dalje žive teško, ali dolaze bolja vremena. Morate sa svih strana uradititi najbolje da bi došlo do rasta. Zahvalan sam našem narodu što je vjerovao u mene i u plan i program, koga sada svi hvale. Danas je prosječna plata u Srbiji 403 eura", rekao je Vučić.

On je najavio da će ove godine biti povećane plate u javnom sektoru oko deset posto.

"Uz rast od oko 3,5 posto to znači da ćemo se približiti sljedeće godine plati od oko 450 eura. Uspjeli smo i moramo znati da je pred nama budućnost, a ne da kupujemo podršku naroda", pojasnio je Vučić u svom posljednjem intervjuu kao premijer Srbije.

On je rekao da očekuje da nezaposlenost do kraja godine padne još više te se zahvalio Ljubisavu Orboviću koji je pokazao da vodi računa o državi u vezi odnosa prema Zakonu o radu zbog kojeg je  bilo dosta otpora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije