Vučić se obratio naciji u Srbiji: Beograd zatvara noćne klubove i domove

Anadolija
Vučić se obratio naciji u Srbiji: Beograd zatvara noćne klubove i domove
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je večeras da će jedna o mjera za sprječavanje širenja koronavirusa biti zatvaranje noćnih klubova i splavova u periodu od 23 do 6 sati. Druga mjera je kako je rekao zatvaranje studentskih domova u Beogradu.

"Danas sam razgovarao sa doktorom Konom, juče sa Darijom Kisić Tepavčević i doktorom Stevanovićem. Vlada će sutra donijeti odluku. Nedvosmisleno, na dvije nedelje ćemo da zatvorimo noćne klubove i splavove 23-06, kao i sve studentske domove u Beogradu", rekao je Aleksandar Vučić. 

"Isto će važiti i za kafiće, sem za one koji imaju bašte ili izlaz u otvoreni prostor", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Takođe, kada je riječ o zabrani okupljanja, u zatvorenom prostoru moći će da bude do 100 ljudi, a na otvorenom do 500 ljudi.

Od ponedeljka, 6. jula bit će kažnjavani oni koji ne nose maske u tržnim centrima i javnom prijevozu, a kazna će biti 5.000 ili 6.000 dinara.

"Ako ne budu ove mjere dovoljne, ići ćemo na dalje mjere", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije