Vučić zaprijetio Europi: Zbog Hrvatske blokade poglavlja 26 napuštam Brisel

Fena
Vučić zaprijetio Europi: Zbog Hrvatske blokade poglavlja 26 napuštam Brisel
Fena / Arhiv
Nakon što je danas otputovao u Brisel, gdje bi trebao prisustvovati sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji sa Europskom unijom, srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je bojkot ove konferencije, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu poglavlja 26.

Ovu informaciju objavila je večeras Radio-televizija Srbije, koja je ranije prenijela da je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26 europskih integracija Srbije, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.

"Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles i da sutra neće nazočiti međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu", izvjestila je ranije komercijalna televizija Prva.

Srbijanski premijer otputovao je danas u Bruxelles, a beogradski mediji najavili su da će se prije međuvladine konferencije sastati s povjerenicom za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

"Ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi (poglavlja 26), on će (Vučić) još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja", javila je TV Prva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije