Vučić: Zabrinut sam zbog širenja koronavirusa na Kosovu, spremni smo pomoći

Anadolija
Vučić: Zabrinut sam zbog širenja koronavirusa na Kosovu, spremni smo pomoći
Foto: Anadolija / Aleksandar Vučić

Srbija je spremna na punu saradnju s predstavnicima institucija u Prištini u zaustavljanju COVID-19, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu Zahirom Taninom.

Specijalni izaslanik Tanin je izrazio žaljenje zbog žrtava zarazne bolesti u Srbiji i podržao Vučića u borbi protiv njenog širenja, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

Predsednik Srbije je rekao da je zabrinut zbog širenja bolesti na Kosovu te izrazio odlučnost Srbije da pomogne srpskoj zajednici na Kosovu, ali i spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima institucija u Prištini u zaustavljanju COVID-19.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o političkoj i bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, povodom predstojeće sjednice Savjeta bezbjednosti posvećene izvještaju generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koja će biti održana putem videokonferencije.

Vučić je istakao da su sjednice Savjeta bezbjednosti, posvećene radu UNMIK-a, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja Kosova, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbjednosnoj situaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije