Vučić: Zabrinut sam za BiH, Srbija će dobiti ultimatum koji nećemo moći prihvatiti

Radiosarajevo.ba
Vučić: Zabrinut sam za BiH, Srbija će dobiti ultimatum koji nećemo moći prihvatiti

Gostujući u jutarnjem program TV Prve, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se Srbija nalazi pred ultimatumom kada je riječ o Kosovu.

"Predočit će nam kao rješenje nešto što nećemo moći da prihvatimo. Uvjeren sam u to, i to će se čak desiti ove godine. Pokušat će da nam daju garancije za EU, ali pod uslovom da priznamo Kosovo, i ponudit će nam poseban status za Srbe u određenim oblastima. I šta onda? Ja ću da pitam narod. Prije tri godine sam pitao, i niko to nije htio", kaže Vučić.

Srbijanski predsjednik komentirao je i situaciju u BiH, u svjetlu posljednje krize nakon ultimatum Milorada Dodika da strane sudije napuste Ustavni sud BiH.

"Veoma sam zabrinut za situaciju u BiH, a pridike mi drže i njihovi mediji i njihovi političari. Oni meni otvoreno kažu, hrvatski i bošnjački političari, 'Kosovo je za nas nezavisno, ali ne možemo da uradimo ništa zbog republike Srpske.' Pa kako to, smeta vam RS, a Kosovo ne. Kakvo je to licemjerje i bezobrazluk", rekao je Vučić.

Komentirao je i snimak Boška Obradovića, lidera opozicione stranke Dveri, u kome se iskazuju rasistički stavovi prema migrantima u Srbiji.

"Prestanite sa takvim glupostima, đubradi fašistička, sa tim prelivanjem čaša i ostalim budalaštinama", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za TV Prvu.

Špricer rasizam: Stižu osude zbog skandaloznog spota srbijanskog opozicionara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije