Špricer rasizam: Stižu osude zbog skandaloznog spota srbijanskog opozicionara

Radiosarajevo.ba
Špricer rasizam: Stižu osude zbog skandaloznog spota srbijanskog opozicionara

Srbijanska opoziciona stranka Dveri pokrenula je kampanju protiv vladine "migrantske politike". Time je počela desničarska verzija predizborne kampanje - protiv migranata kojih u Srbiji ima jedva nekoliko hiljada, piše DW.

Boško Obradović, lider Dveri, kako je na Twitteru objavila njegova stranka, "postao je youtuber pod stare dane". Na videu koji je objavio, lider Dveri u čistu vodu ulijeva nekakvu tamnu tekućinu koja predstavlja migrante. Promatrajući tu mješavinu primjećuje da tu nešto nije u redu. Spot pri kraju prelazi u nekakvo Obradovićevo predviđanje srpske budućnosti, u kojoj su većina imena na zvonima na ulazu jedne stambene zgrade arapska, uz poneko srpsko prezime.

Ksenofobni Obradovićev nastup u Srbiji je nazvan "špricer rasizam", a osudili su ga nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava, čak i predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju koji zajednom s Dverima demonstriraju protiv vladajućeg režima Aleksandra Vučića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije