Vučić: Za odnos između Bošnjaka i Srba treba uložiti mnogo prešutkivanja

Radiosarajevo.ba
Vučić: Za odnos između Bošnjaka i Srba treba uložiti mnogo prešutkivanja
/ Foto: Anadolija
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su odnosi između Srba i Bošnjaka za Srbiju izuzetno važni, te ocijenio da je predložena izgradnja autoputa Sarajevo - Beograd "mirovni projekt koji je mnogo više od autoputa i od povezivanja".

"Za nas su strašno važni odnosi između Srba i Bošnjaka, tu trebamo uložiti mnogo strpljenja i prećutkivanja, kao i odbrane i zaštite naših međusobnih odnosa", rekao je Vučić.

On je dodao da je zbog toga i predložio projekt izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo, koji bi povezao "muslimane iz Sandžaka i Sarajeva, ali bi povezao i srpsku Hercegovinu s centralnom Srbijom, i celu istočnu Bosnu s centralnom Srbijom".

"To bi bilo nešto što smatram mirovnim projektom koji je mnogo više od autoputa i povezivanja", rekao je Vučić za RTS.

Komentirajući najavljenu reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Vučić je rekao da je to "teška i loša stvar za Srbiju" i poručio da prije nego što se to desi treba probati da se razgovara.

"Nedavno sam se vidio s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, videću se ponovo veoma brzo, da vidimo da probamo da napravimo najbolje odnose između Srba i Bošnjaka", kaže Vučić, piše Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije