Vučić u Podgorici: Da se ja pitam, ne bih podržao vladu Zdravka Krivokapića

4
Tanjug
Vučić u Podgorici: Da se ja pitam, ne bih podržao vladu Zdravka Krivokapića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu navečer da će iz rada mitropolita Amfilohija, a naročito poslednjih godina, mnogo pouka moći da se izvuče i da se razumije da "samo uz jedinstvo i zajedništvo srpski narod može sve da ostvari".

Na pitanje novinara da li bi smrt mitropolita mogla i u kojoj mjeri da utiče na položaj Srpske pravoslavne crkve, a posredno i na poziciju srpskog naroda u Crnoj Gori, on je rekao da će "tek da se vidi koliko smo izgubili smrću mitropolita, inače velikog i harizmatičnog čovjeka".

"To je veliki gubitak i za SPC i za mitropoliju crnogorsko-primorsku", rekao je Vučić.

Očekuje, kako ističe, da će crkva, dobro vođena rukom patrijarha Irineja i ostalih episkopa, na uspješan način podići energiju srpskog naroda i želju da ostane svoj na svome i da živi u jedinstvenim odnosima sa svojim narodom u svim dijelovima bivše Jugoslavije.

Srbija i Crna Gora moraju da budu bliske jedna drugoj, da sarađuju jedni sa drugima.

Na pitanje da li misli da će u svim krugovima u Crnoj Gori biti shvaćeno da je njegovo prisustvo na sahrani mitropolita biti značajno za još bolje odnose Srbije i Crne Gore, kako to misli vladika Joanikije, Vučić kaže da uvek ima više tumačenja.

Ističe i da bi najviše volio da u nedjelju ne kaže nijednu riječ, da ne govori na sahrani: "Da odam poštu, posjetim srpsku kuću i vratim se u Beograd...".

"Mnogo bi bilo bolje da ne kažem nijednu riječ, jer bi to više govorilo o prirodi posjete, o prirodi poštovanja", istakao je Vučić.

Vučić je rekao da nije saglasan sa odlukom lidera Demokratskog fronta da podrže manjinsku vladu Zdravka Krivokapića, ali da poštuje njihovu odluku.

Novinarima u Podgorici je rekao da su mu tokom susreta lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević prenijeli da će podržati vladu Zdravka Krivokapića.

"Ja sam im na to odgovorio: Super, vi donosite odluke, ja se ne miješam. I to pokazuje koliko Srbija nema uticaj. Da ste mene pitali da li bih ja na takav način bilo kada i bilo koju vladu podržao, ja ne bih", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije