Vučić u panici: Putuje u New York da pokuša spriječiti usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

SLIKA GOVORI SVE

teški bolesnik

***

***

Srbija je vojno i politicki napala R BiH 1992.

Savremane ratove vode države, a ne “politicki narodi”. U BiH je presudjen medjunarodni oružani sukob-agresija! Srbija je vojno napala Republiku BiH 1992. Otkud toliki topovi, tenkovi, municija i avioni bosanskim odmetnicima? Nisu ih oni proizveli. Nisu ni kupili, oteli, pozajmili ili dobili na poklon. Postojao bi o tome neki valjan dokument. Drugo, otkud toliko oficira JNA u pobunjenickoj vojsci. Ako su dezertirali morao bi biti neki zvanicni dokument ili potjernica. Ipak je to po njihovim zakonima kaznjivo djelo. A oni se Srbijom setali kao oslobodioci. Ako su prekinuli radni odnos, morao bi biti sporazum o prekidu i nebi mogli biti na platnom spisku Vojske SRJ, niti bi ih ona mogla unaprjedjivati, penzionisati, zbrinjavati, lijeciti... Sve jasno kao dan. Srbija je svojim ljudstvom i tehnikom vodila rat protiv Republike BiH. Nikakav gradjanski ili vjerski rat. Klasicna vojna i politicka agresija. Srbija mora odgovarati za agresiju i strašne posljedice po građane, državu i Bosansko društvo.

Veriga otvara vidike i pali svjetlo Baklansko

U Bosni se srbuje i hrvata od XX vijeka, zvanicno od kad napravise nacje Kraljevine SHS podjelom stanovnistva po krstu i jeziku, pa i u BiH. Podvala iz AVNOJ (1943.) da je BiH sastavljena od nacija Jugoslavije (ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, vec muslimanska i srpska i hrvatska) prestavlja namjeru vladanja drzavom iz Beograda i Zagreba. Prvo,to nisu nacije BiH vec Jugoslavije. Zvala bi se Mislimanskosrpskohrvatska, a ne Bosna i Hercegovina. Srba i hrvata u BiH kao politickih naroda nije bilo do stvaranja Kraljevine SHS. Svjedoce brojni izvori (Matica srpska 1825. Garasanin 1844., franjevci 1885., B Kalaj 1903, popisi stanovnistva do 1948!). KraljevineSHS/YU odavno nema. Njene nacije se nastoje prikazati kao Bosanskohercegovacki (trojanski) narodi. BiH postoji mnogo prije YU, prije Berlinskog kongresa, dolaska Osmanlija i otkrica Amerike. Nema Bosna teritorije ni iseljenistvo susjednih drzava. Obrnuo: mnogo je njenog nadoda kao rezidium i dijaspora u susjedstvu!

333

Neka ponese i kisobran.

Radi svoj posao Zlatko, znamo da neće biti lako

Multimilijarder ide sa naramkom para na lice mjesta da kupuje delegate. Opasan je manipulator i psihopata. Djelovaće preko nesvsrtanih, jer su i njih prisvojili od Jugoslavije. Upregnuti sve snage. Srbija je najviše odgovorna za ratove u bivšoj Jugoslaviji. Za genocid posebno. Zlo se treba zaustaviti, a žrtve i njihove obitelji dobiti satisfakciju.

***

***

Celo

***

333

@*****k Trebalo se o posljedicama misliti prije klanja. Ali moram ti reci da su mi, na neki nacin, od ratnih zlocinaca jadniji oni koji se sa njima identifikuju. Nikada mi to nece biti jasno. A sto se tice ukidanja RS-a, ma nikom ne pada na pamet da se time bavi, ljudi zive svoje zivote, kupili stanove i kuce, imaju djecu, idu na skijanje i ljetovanje, a takvi poput tebe i ovih lopovskih seljobera sto vode RS sami odlicno rade na njenom ukidanju. Kao i obicno u istoriji srpskog nacionalizma ce biti "sam pao, sam se ubio". Ta posebna vrsta nacionalizma je obicni banditizam koji nije u stanju da utemelji ni mjesnu zajednicu. Sve dalje od protjerivanja, klanja i pljackanja je za tu politicku ideologiju visa matematika. Sto se, uostalom, i vidi iz prilozenog.

Iva

U New York prije podne će otići na zeljanice u Cevapcincu Sarajevo a onda u Srpski restoran Kafana da se uletva i isplače :):):):

Bogi

Lepo se skockaj da te kakav arap begeniše ako te i pukne možda i ti fino glasaš Vučko

Bosanac

Ne znam čime će pokušavati spriječiti donošenje rezolucije, pa bih mu zato savjetovao da ponese motorku i napravi Balvan revoluciju. Tupan ne uviđa da osim Putina, Orbana i Lukašenka, nema ama baš nikakav drugi adut u rukavu. Džabe će krečiti.

Montenegrin

Vučiću bi najviše odgovaralo da su pobili sve Bosance Muslimane,u tom slučaju nebi niko podnosio tužbu za genocid. Njegova ideja je bila ubiti 100 Muslimana za 1 Srbina to zna cijeli svijet,i on danas priča šta nije fer i šta nije ljudski. Fuuuj.

viki

On je psihički bolesnik svaki komentar je suvišan

***

***

/ Najnovije