Vučić tvrdi: "Kosovski premijer je odlučio da napadne Srbe"

10
Radiosarajevo.ba
Vučić tvrdi: "Kosovski premijer je odlučio da napadne Srbe"
Foto: Kurir / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas se ponovo obratio građanima svoje zemlje.

On je putem svog Instagrama srbijanskoj javnosti rekao kako je kosovski premijer Albin Kurti smjenom srbijanske sudinice odlučio da "napadne" Srbe.

Također je istakao kako je upravo premijer Kosova navodno pogazio Briselski sporazum koji su potpisali predstavnici ovih dvaju zemalja.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Poštovani građani, po nalogu Albina Kurtija smijenjena je danas iz kosovskih državnih institucija, srbijanska sudinica Ljiljana Stevanović. Za ujutru je pripremljena smjena svih srbijanskih komandira, svih srbijanskih policajaca koji su bili na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Albin Kurti je odlučio da napadne Srbe. Albin Kurti je pogazio Briselski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite Briselski sporazum više ne postoji. Albin Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosoovu, on je taj koji ovim odlukama želi da napadne srbijanski narod svuda gdje on živi i na jugu i na sjeveru Kosova. Srbija želi da se sačuva mir i zbog svega upozoravamo Zemlje Kvinte i cijelu međunarodnu zajednicu. Moja posljednja poruka je - Šta god činili - Srbija će biti uz svoj narod", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije