Vučić: Spreman sam za saradnju s Nikolićem i prije i poslije izbora

Anadolija
Vučić: Spreman sam za saradnju s Nikolićem i prije i poslije izbora
/ Nikolić i Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvijek spreman za saradnju s aktuelnim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, i prije i poslije predstojećih predsjedničkih izbora.

Upitan da li je od Nikolića dobio pismo sa zahtjevima da Nikolić postane premijer i preuzme Srpsku naprednu stranku, Vučić je novinarima u Beogradu rekao da ne želi "gotovo ništa da komentariše kada je riječ o dnevno-političkim pitanjima".

"Pogotovo ne želim da se bavim tračevima, poluistinama i neistinama. Od mene ćete čuti uvijek samo pristojne riječi o predsjedniku šta god on uradio i ja sam uvijek spreman da radim i za saradnju s njim, i prije i poslije ovih izbora", kazao je Vučić.

Povodom sjednice Glavnog odbora SNS, koja će biti održana kasnije u toku dana, a na kojoj bi trebalo da se odluči o jednoglasnom prijedlogu Predsjedništva SNS da Vučić bude predsjednički kandidat, lider SNS je kazao i da je pred tom partijom mnogo izazova i problema.

"Kao da se svijet sručio na našu glavu i kao da je najbitnije da mi izgubimo na izborima, što je vrlo moguće, ali učinit ćemo sve da pobijedimo", dodao je Vučić.

Podršku Vučićevoj kandidaturi za predsjednika Srbije dalo je jučer svih 185 odbora SNS, a srbijanski mediji pišu da će se uprkos Vučićevoj mogućoj kandidaturi, na predsjedničkim izborima ponovo kandidirati i Nikolić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije