Vučić: Slučaj je prekomplikovan, teško ćemo otkriti ko je donio oružje

Fena
Vučić: Slučaj je prekomplikovan, teško ćemo otkriti ko je donio oružje
/ Aleksandar Vučić, FOTO: Arhiv
Nakon pronalaska oružja u blizini njegove porodične kuće u Jajincima kod Beograda, srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Hamburgu kako ne vjeruje u otkrivanje osoba koje su sakrile ovo oružje.

Iako policijske strukture tvrde kako su već pronašli tragove koji bi ih mogli odvesti do krivaca za izvršenje ovog krivičnog djela, Vučić je kazao kako mu slučaj izgleda suviše komplikovan da bi bio lako riješen.

"Vjerujem službama i državi Srbiji, ali se plašim da ćemo teško otkriti ko su osobe koje su tu donijele to oružje i u koje svrhe je bilo doneseno", rekao je Vučić novinarima u Hamburgu, prenose Večernje novosti. 

Ipak, ministar policije Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je kako su na oružju pronađenom kod porodične kuće Aleksandra Vučića pronađeni DNK tragovi najmanje tri osobe. Riječ je o djelimičnim tragovima, koji se preklapaju i njihova identifikacija neće biti laka, ali Stefanović navodi kako će policija pokušati da i drugim metodama dođe do uzoraka koji će pomoći u identifikaciji.

Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao kako se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo vjerovatno da je neko donio to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

"Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerojatno... Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo vjerovatno da se to dogodi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija", rekao je Stefanović.

Podsjećamo, u blizini porodične kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije