Otisci tri osobe na oružju nađenom u blizini Vučićeve kuće

Radiosarajevo.ba
Otisci tri osobe na oružju nađenom u blizini Vučićeve kuće
Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da su na oružju nađenom u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima nađeni DNK tragovi najmanje tri osobe.

"Nađeni su miješani, parcijalni tragovi", rekao je ministar Stefanović, ističući kako su ti tragovi bili jedni preko drugih i da će ih biti teško uzorkovati i identificirati, prenosi Telegraf.rs.

On je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama sada dođe do uzorka za upoređivanje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalnim tragovima nađenim na oružju.

Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka kako je malo vjerojatno da je neko donio to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

"Nije logično ni po jednom parametru, niti je vjerojatno... Pratili smo sve mogućnosti i pravce, ali je malo vjerojatno da se to dogodi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija", rekao je Stefanović.

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci puni oružja - raketni bacač "zolja", četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije