Vučić široke ruke: Podijelit će 100 eura svima u Srbiji od 16 do 30 godina

2
Radiosarajevo.ba
Vučić široke ruke: Podijelit će 100 eura svima u Srbiji od 16 do 30 godina
Printscreen / Vučić na konferenciji za medije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je godišnju konferenciju za medije, na kojoj će predstaviti planove razvoja Srbije za sljedeću godinu, u okviru kojih će biti najavljeni i novi investicioni i razvojni projekti.

Vučić godišnju konferenciju za medije održava u Palati "Srbija". Rekao je da će govoriti o budućnosti Srbije i djeci, i da će tema biti sve ono što će biti urađeno već 1. januara.

"Korona je kod nas prisutna gotovo dvije godine, izgubili smo mnogo ljudi", podsjetio je Vučić.

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

Zatim je rekao...

"Želim da počnem s tim šta smo uradili za našu djecu, naše majke od 1. januara. Od države Srbije za prvo dijete dat ćemo 300.000 dinara (oko 5.000 KM), a imat ćemo i dodatnu jednokratnu pomoć za drugo i treće dijete. Bez djece nemamo budućnost", naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je najavio novu pomoć za sva lica uzrasta od 16 do 30 godina koji će u februaru dobiti po 100 eura (oko 200 maraka).

"I njima ćemo dati pomoć", dodao je Vučić, koji je na konferenciji za medije, između ostalog, najavio nove investicione i razvojne projekte Srbije.

Nakon toga dotakao se i svoje najveće želje za 2022. godinu, a koja se tiče Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Moja želja, a upućujem to i selektoru Stojkoviću i svim našim fudbalerima, da u drugoj polovini godine uđemo u polufinale Svetskog prvensta i ja sam siguran da će ti momci to da urade", riječi su srbijanskog predsjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije