Vučić se obratio građanima: Evo sjedim 100 metara od demonstranata, nikakva revolucija nije u toku

3
Radiosarajevo.ba
Vučić se obratio građanima: Evo sjedim 100 metara od demonstranata, nikakva revolucija nije u toku
Prtscr / Twitter / Aleksandar Vučić smiruje situaciju, ali...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, 24. decembra 2023, da predstavnici i pristalice koalicije Srbija protiv nasilja pokušavaju nasilno da zauzmu Skupštinu grada Beograda i poručio građanima da ne brinu, jer se nikakva revolucija ne dešava.

"Želim da vam kažem da ne brinete, građani Srbije. Evo me, nalazim se 80 do 100 metara od demonstranata. Iako su scene dramatične, jer mi volimo svoju zemlju, volimo svoj grad, nismo navikli na to da nam neko lomi prozore, da nam neko ruši našu kuću, nemojte brinuti, zato što nikakva revolucija nije u toku.

Mi se trudimo da mirnom reakcijom ne povrijedimo nikog od demonstranata. Večeras je prisutno 2.490 ljudi, 1.195 pokušava da uđe u Skupštinu. Neki su pokazali da je nasilje jedini vid borbe protiv protivnika", rekao je Vučić reagirajući na proteste koji se upravo dešavaju u Beogradu.

Objavljen izvještaj: Milorad Dodik je najveći negator genocida. Znate li ko je još na ovoj listi?

Objavljen izvještaj: Milorad Dodik je najveći negator genocida. Znate li ko je još na ovoj listi?

Vučić je izjavio da je Srbija "dovoljno snažna da odbrani demokratiju i državu, kao i da će siledžije biti uhapšene". On je u vanrednom obraćanju javnosti rekao da će nadležni organi reagovati u skladu sa zakonom.

"Stiglo je hiljade poziva ljudi iz cijele Srbije koji hoće da brane svoju državu. Ne činite to, država je dovoljno snažna da odbrani demokratiju i državu", rekao je on, pa nastavio: "Sačuvaćemo slobodu Srbije jer je to najviša vrijednost. Sačuvaćemo samostalnost, nezavisnost i suverenost naše zemlje. Odbranićemo našu Srbiju, samo vas molim da sačuvamo mir, budite spokojni, država je sigurna i državu im nećemo dati da nam unište. Našu kuću sačuvaćemo. Živjela Srbija i živjela sloboda."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije