Vučić s predsjednikom Skupštine Turske: Raste interes za investiranje u Srbiju

Anadolija
Vučić s predsjednikom Skupštine Turske: Raste interes za investiranje u Srbiju
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom.

Kahraman je predsjedniku Srbije prenio pozdrave predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, kao i njegov poziv da posjeti Tursku, što je sa zadovoljstvom Vučić prihvatio.

Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo što predsjednik turske Skupštine Kahraman dolazi u Srbiju neposredno poslije uspješne posjete turskog predsjednika Erdogana, potvrđujući da su odnosi dvije zemalja u stalnom usponu.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrana želja da bilateralna saradnja bude unaprijeđena u svim oblastima, uz očekivanje da će joj uspostavljanje Visokog savjeta za saradnju, kao i 16 potpisanih sporazuma, dati značajan podsticaj.

Kahraman je dodao da je povećano interesovanje turskih privrednika za investiranje u Srbiji, zahvalivši Vučiću na ličnoj podršci turskim investitorima.

Vučić i Kahraman su također ocijenili da je parlamentarna saradnja Srbije i Turske dobra i da je važna za zbližavanje dvije zemlje. Oni su izrazili uvjerenje da dobri srpsko-turski odnosi imaju veliki uticaj na mir i stabilnost u čitavom regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije