Ćuti, Ivice i pjevaj: Dačić objasnio zašto je priredio muzički show Erdoganu

Radiosarajevo.ba
Ćuti, Ivice i pjevaj: Dačić objasnio zašto je priredio muzički show Erdoganu
Ivica Dačić, minister inostranih poslova Srbije, objavio je autorski tekst za Alo povodom 100 dana Vlade.

U ovom textu šef srbijanske diplomatije osvrnuo se i na svoj pjevački show tokom nedavne posjete Beogradu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

"Zašto smijem da kažem da će Srbija iz godine u godinu biti jača i spremnija? Zato što je njen ugled iz dana u dan u svijetu sve jači. Svuda smo rado viđeni, nikoga više ne lažemo... Znam ja da će mnogi sada reći: 'Ćuti, Ivice i pjevaj', ali poručio bih tim dušebrižnicima da ću za Srbiju sve učiniti.

Da, pjevao sam i pjevaću. Pjevao sam Merkelovoj, Sergeju Lavrovu, Ashtonovoj, Rami, Erdoganu i Putinu, i Trampu ću ako treba, ne stidim se toga. Diplomatija i diplomatske pobjede nekada se ostvaruju i pjesmom, šarmom, dobrom šalom, a ne samo ultimatumima, reciprocitetom i silom. Srbija nije u poziciji da se busa u grudi, vidjeli smo šta nam je to busanje decenijama unazad donijelo. Nije li knez Miloš molbama i mudrim pregovorima, čak i nekim sitnim podmićivanjem, isposlovao nezavisnost Srbije od Turaka?

Sjetite se samo velike definicije politike Nikole Pašića kada su ga pitali šta je politika? Odgovorio je: 'To ti je kada treba neka slamka da se digne, a ono zapne cijela Narodna skupština kao da je neki balvan. A kada ima, ovaj, neki balvan da se digne, onda, znaš, ostanemo Laza Paču i ja da svršimo posao...' Baš tako i sada stoje stvari. Skupština, akteri na društvenim mrežama, kako ih ja zovem kibiceri s balkona, svi su glavni kritičari, a kada treba nešto zaista da se uradi za zemlju, ostanemo Vučić i ja, baš kao Pašić i Paču", napisao je Ivica Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije