Vučić pružio ruku: I Srbija je spremna pomoći Libanu

Anadolija
Vučić pružio ruku: I Srbija je spremna pomoći Libanu
Foto: Anadolija / Aleksandar Vučić

Srbija je spremna da, ako je potrebno i u okviru svojih mogućnosti pruži pomoć u otklanjanju posljedica razaranja glavnog grada Libana, naveo je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

U telegramu saučešća predsjedniku Libana Michelu Aounu, Vučić je iskazao saučešće povodom katastrofalne eksplozije u Bejrutu u kojoj je stradalo mnogo ljudi.

"Duboko su nas potresli snimci stravične nesreće i u ovim bolnim trenucima mi, u Srbiji, dijelimo tugu s prijateljima u Libanu, uz duboko saosjećanje s porodicama poginulih. Naše misli su sa povrijeđenima i, uvjeren da ćete im Vi i libanska država pružiti svu pomoć i podršku, upućujem im želje za brz oporavak. Srbija je spremna da, ako je potrebno i u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć u otklanjanju posljedica razaranja glavnog grada Libana", navedeno je u telegramu Vučića.

Prema najnovijim podacima koje je objavio Crveni križ Libana, u eksploziji je poginulo najmanje 100, a povrijeđene su 4.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije