Vučić ponovo vrijeđa političare iz BiH: 'Imamo posla sa ludacima'

52
Radiosarajevo.ba
Vučić ponovo vrijeđa političare iz BiH: 'Imamo posla sa ludacima'
Foto: RTRS / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom izjave zastupnika SDA u Narodnoj skupštini bh. entiteta Ramiza Salkića da "Srbija nikad neće odustati od teritorijalnih pretenzija prema BiH", da nema kraju ludilu i da je riječ o ljudima koji tvrde da su Srbi "počinili četiri genocida do sada".

Vučić je naglasio da su po njima Srbi krivi i za zločine u Drugom svjetskom ratu koje je počinila NDH i Handžar divizija koja je bila snaga NDH.

"Mada, na sve to ste do sada navikli, ne znam čemu se čudite", rekao je Vučić.

Usvojen je Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: Šta će se promijeniti?

Usvojen je Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: Šta će se promijeniti?

On je sugerisao novinarima da pročitaju knjigu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koja se upravo bavi "teritorijalnim pretenzijama Srbije na BiH" i "srpskim genocidima".

"Pročitajte njegovu knjigu i vidjet ćete da za četiri genocida optužuje Srbiju, a inače mi to radimo od 1804. godine. Ludilu kraja nema", naglasio je Vučić.

On je ocijenio da je riječ mir u današnjem svijetu postala nepoželjna i da niko neće da govori o miru, jer mir za mnoge predstavlja poraz.

"Zapamtite moje riječi, vidite da imamo posla s ludacima koji neće da govore o miru. Na nama je da čuvamo mir, a ludaci širom svijeta neka rade šta im je volja", rekao je Vučić.

Salkić je ranije rekao da Srbija nije odustala i nikad neće odustati od teritorijalnih pretenzija prema BiH, piše RTRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (52)

/ Povezano

/ Najnovije