Vučić otkrio zašto je odbio Putinov poziv na summit: "Hvala mu, ali mi tada imamo važne goste"

1
Radiosarajevo.ba
Vučić otkrio zašto je odbio Putinov poziv na summit: "Hvala mu, ali mi tada imamo važne goste"
Foto: Ured predsjednika Srbije / Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je kako je prije desetak dana primio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da se pridruži summitu BRICS-a koji se od 22. do 24. oktobra održava u Kazanu.

Međutim, Vučić je napomenuo kako neće prisustvovati summitu jer će tada imati važne goste iz inostranstva.

"Dobio sam vrlo ljubazan poziv da se pridružim BRICS-ovom summitu 23. i 24. oktobra. Mi tada imamo važne goste iz inostranstva, ali ne bih sada govorio o tome", kazao je Vučić, prenosi Telegraf.

Katastrofalne poplave u Italiji: Nestala jedna osoba

Katastrofalne poplave u Italiji: Nestala jedna osoba

"Polagano, imamo važnih i posjeta i dolazaka i odlazaka. O tome ćemo pričati oko 10. oktobra. Bolje da vam ne govorim što sve imamo. Kako to klinci kažu - gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York i već sada znam da ću imati razgovore s najmanje šest predsjednika i s najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda", dodao je. 

Podsjetio je da Beograd 20. oktobra obilježava 80 godina od oslobođenja. Najavio je kako će tada biti oktobra i Crvena armija je ta koja je najvećim dijelom, uz pomoć naših snaga, oslobodila Beograd i donijela slobodu našoj zemlji", naveo je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije