Aleksandar Vučić o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku
/ Ilustracija/Zvizdić i Vučić u Beogradu
Srbijanski novinari na današnjoj konferenciji za novinare pitali Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara i premijera Srbije Aleksandra Vučića, da prokomentiraju uvođenje sankcija Miloradu Dodiku.

Zvizdić je ponovio da je vlast u BiH odlučna da dogovorom rješava sve probleme.

"Sve odluke na nivou Predsjedništva, Vijeća ministara i Parlamenta donose koncenzusom u kome su zaštićeni vitalni interesi svih naroda. Moram istaći da za BiH nije dobro da lider jedne od najmoćnijih stranaka bude na crnoj listi jedne od najmoćnijih zemalja na svijetu, Sjedinjenih Američkih Država, jer to nije dobra poruka stranim investitorima", kazao je Zvizdić, dok je Vučić rekao da nikada nakon susreta s Dodikom ne priča o odnosu sa Sarajevom, pa neće ni sada nakon sastanka s predstavnicima BiH pričati o Dodiku, prenosi Avaz.

On je rekao i da Srbija neće uvesti sankcije Dodiku jer misli da one ne donose rješenje.

"Srbija se neće priključiti sankcijama. Postoji prešutna odluka u Vladi da nam se neće ponoviti sukobi '90-ih godina. Poštujemo BiH kao državu, kao što poštujemo RS kao entitet, i u njihove unutrašnje odnose se nećemo miješati. Mi želimo da govorimo o boljem životu i odnosima naših ljudi. Svaki put o kojem smo pričali je svojevrsni mirovni projekt", ponovio je premijer Srbije.

Kazao je da je isti odgovor dao i Angeli Merkel, kancelarki Njemačke, kada ga je pitala zašto Srbije ne slijedi potez SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije