Vučić o ruskoj vakcini: Primit ću je prvi, ali pod jednim uvjetom

Radiosarajevo.ba
Vučić o ruskoj vakcini: Primit ću je prvi, ali pod jednim uvjetom
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će prvi primiti rusku vakcinu ako mu srbijanski stručnjaci budu rekli da je dobra i da može da pomogne u prevenciji COVID-19.

Na pitanje da li Srbija razmatra da koristi rusku vakcinu, koja je sada već registrovana, Vučić je kazao da sa radošću sluša vijesti o tome da su neki napravili vakcinu, ali napominje da je to pitanje za srbijanske stručne timove. 

“Ja znam sa kim naši ljudi razgovaraju, sa kim imaju potpisane Memorandume o saradnji, sa kim prate razvoj vakcine kroz prvu, drugu i takozvanu treću fazu. Zato sam i pominjao novembar u vezi nabavke, ali sam sretan ako su Rusi prije toga proizveli vakcinu. Samo, to moraju naši stručni timovi da nam kažu da je bezbjedna i sigurna”, rekao je Vučić. 

On je istakao da je važno da se što prije pojavi vakcina, koja je, kaže, važna i za spas ekonomije. 

“Što prije budemo imali vakcinu, to će biti spas za našu ekonomiju. Postoje političari koji kažu ”mi nećemo da primamo rusku ili kinesku vakcinu”, a onda njihovi do juče koalicioni partneri sa kojima su upadali u RTS, Skupštinu i Predsjedništvo kažu ”mi nećemo evropsku”, pa ne mogu da se dogovore koju bi vakcinu da prime, a koju ne”, istakao je Vučić. 

On je naveo da će biti prvi koji će primiti vakcinu za koju mu domaći stručnjaci budu rekli da je dobra.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je da je ministarstvo zdravlja njegove zemlje odobrilo prvu vakcinu u svijetu protiv koronavirusa, dodajući da ju je njegova kćerka već primila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije