Vučić o nedolasku Lavrova: Tu količinu histerije prema maloj zemlji dugo nisam vidio

3
Radiosarajevo.ba
Vučić o nedolasku Lavrova: Tu količinu histerije prema maloj zemlji dugo nisam vidio
Foto: RTRS / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučićgostovao je u Dnevniku RTS -a u kojem govori o razlozima otkazivanja posjete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

"Nisam iznenađen. Ja sam govorio i prije da očekujem komplikacije. U dijelu naše javnosti postoji ta skepsa. Oni ne žele da čuju šta im se govori. Mi smo iz dana u dan pratili situaciju, rute itd. Naravno, da morate da izrazite nezadovoljstvo. Nezadovoljan sam cjelokupnom atmosferom oko dolaska Sergeja Lavrova u Srbiju. Tu količinu histerije prema tako jednoj maloj zemlji dugo, dugo nisam vidio. Traženo nam je da otkažemo gostoprimstvo", kazao je Vučić i dodao:

"Ne mislim da je to moja lična hrabrost, već da je to jedan racionalan put u Evropi gdje nije lako čuti glas razuma i dijaloga. Kada govorim o tome, nije to pitanje sticanja ili gubljenja poena. Mi moramo svoju zemlju da sačuvamo. Pogledajte sve iz okruženja, njihove medije, pola evropskih medija... Nama je u zemlju stigao veliki broj novinara stranih medija da bi napravili sliku Lavrova i Vučića", rekao je Vučić i upitao "šta smo to loše napravili".

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

"Ta mala zemlja ne smije da postoji. Ta histerija je pokazala šta oni žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa. I onda dođe do toga da se iživljavaju na jednoj maloj zemlji", glasi jedna od njegovih poruka, piše Blic.

A kada je riječ o odnosu sa Rusijom, Vučić je rekao:

"Što se tiče našeg odnosa o Rusiji mi smo tradicionalni prijatelji, ali smo osudili upad u Ukrajinu. Neću kao predsjednik države da osudim Dostojevskog. A šta čitate, ako ne čitate to? Jel' ta histerija otišla toliko daleko? Hajde, recite mi ko je bolji pisac od Dostojevskog".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije