Vučić o muralu zločinca Ratka Mladića: "Odakle vam pravo da kritikujete..."

12
Radiosarajevo.ba
Vučić o muralu zločinca Ratka Mladića: "Odakle vam pravo da kritikujete..."
Foto: Screenshot/ N1 / Vučić/ mural R. Mladića

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je događaje u vezi s muralom posvećenom osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, o čemu se prethodnih dana dosta govorilo i pisalo u Srbiji i regiji. 

"Odakle vam pravo da kritikujete bilo koga, da odlučuje ko će kakve grafite i ko će kakve murale da pravi?! Zna se koji su organi za to nadležni, šta je skupština stanara, zna se ko o tome donosi odluke.

Ali, to je ta vrsta bezobzirnosti prema sopstvenoj zemlji u kojoj je važno sve najgore o sopstvenom narodu i državi reći", piše Nova.rs.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Podsjetimo, aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović uhapšene su u utorak nakon što su jajima građale mural ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu, kojeg je čuvala policija Srbije.

Beograd  / Grupa maskiranih mladića čuva Mladićev mural: "Omladina tvoja te poštuje"

Inspekcijama je izdala nalog da se mural ukloni , a ubrzo nakon toga je objavljena vijest da je Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbij, zalio lik zapovjednika vojske bosanskih Srba, osuđenog za genocid i druge zločine u Bosni i Hercegovini, kantom kreča

Žujović je poručio tom prilikom da je to njegova "civilizacijska dužnost".

Nakon toga, okupila se grupa mladih srbijanskih nacionalista koji su odlučili da "očistite mrlje kreča sa murala generala Mladića".

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen je drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995.

,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije