Vučić: Nama vakcinisanima ne fali ništa, nemojte govoriti gluposti o čipovima!

6
Radiosarajevo.ba
Vučić: Nama vakcinisanima ne fali ništa, nemojte govoriti gluposti o čipovima!
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Aleksandar Vučić / Ilustracija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je medicinsku struku u toj zemlji da, što prije, donese odluku o uvođenju treće doze vakcine.

Također, on je tražio i da se ubrzo odluči i o mogućnosti da se miješaju vakcine različitih proizvođača, prenosi RTS.

Osim toga, Vučić je naglasio kako će ova zemlja dobiti i petu vakcinu, Modernu koja će u Srbiju stići od oktobra ove godine.

Ipak, Vučić je poslao važnu poruku antivakserima, odnosno ljudima koji se ne žele vakcinisati.

Vučić je rekao da je dobio dosta prijedloga od doktora da se ljudima koji nisu vakcinisani, a imali su mogućnost da prime vakcinu, naplaćuju troškovi liječenja od virusa COVID-19 ovida, napominjući da to još ne može da prihvati, ali da nam se, kako kaže, takvo vrijeme približava i da će država Srbija na neki način morati da reaguje i suzbije neodgovornost onih koji su protiv vakcina.

Besplatno liječenje

Kaže da je liječenje u Srbiji besplatno, pošto nečiji troškovi liječenja iznose i do 100.000 eura, ali i da građani misle da je sve to pokriveno zdravstvenim osiguranjem, koje iznosoi oko 500 do 600 eura.

"Ili, da razmišljamo... mada nisam za to, ali čuo sam mnogo predloga da ne naplaćujemo lečenje onima koji su vakcinisani, a da naplaćujemo onima koji nisu, a imali su mogućnost da se vakcinišu. Ne mogu to da prihvatim, možda nije direktno kršenje Ustava, ali jeste kršenje ravnopravnosti. Ali, ćemo nešto morati da uradimo da takvu dozu neodgovornosti i neozbiljnosti suzbijemo, kako i šta... još ne znam ali ovo ne mogu da podržim u ovom trenutku", objasnio je on.

Vučić ističe da još nije vrijeme za to, kaže, ali ipak moli ljude koji se tako neodgovorno ponašaju da razumiju da se čak i takvo vrijeme neumitno približava.

Molba građanima

Predsjednik Srbije čuo je za jednu mladu djevojku koja je u veoma teškom stanju jer se nije vakcinisala pa je izrazio nadu da će to dijete preživjeti.

"Nama vakcinisanima ne fali baš ništa, tako da nemojte da govorite gluposti o čipovima i druge stvari – prekinite sa time. Kada pričate protiv vakcina nekoga možete da ubijete, nečiju decu da ostavite bez oca ili majke ili neku majku i oca bez deteta. Molim vas kao Boga da to ne radite", poručio je Vučić.

Upozorio je da raste broj zaraženih u Srbiji ali je podsjetio da taj broj raste svgdje u svijetu naglasivši kako je je jedini lijek vakcinacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije