U Srbiji "osvanuo" transparent: "Vučić je diktator"

3
Radiosarajevo.ba
U Srbiji "osvanuo" transparent: "Vučić je diktator"
Print Screen / Trenutak pokušaja postavljanja transparenta

U Srbiji se desila neobična situacija, naime omladina je na svoj način izrazila nezadovoljstvo zbog politike predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića

Na transparentu je na engleskom jeziku bilo napisano "Vučić is a dictator", a omladinci su poruku kačili u momentu kada je veliki broj posjetilaca prelazio most na putu ka Petrovaradinskoj tvrđavi i Exit festivalu.

Kako se može videti u snimcima koji su uživo prenosili dešavanja na mostu, sa aktivistima SSP-a u jednom momentu je razgovarao i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić, ali su u raspravi uglavnom bili sa pripadnicima Komunalne milicije.

Aktivisti nisu uspjeli da okače transparent, iako je u jednom momentu bio privezan za ogradu mosta.

"Došli smo sa transparentom dugačkim 40 metara koji kaže da je Vučić diktator. Prvo se pojavila BIA da nam kaže da to ne možemo da uradimo i zatim su magično nestali. Posle BIA došla su tri automobila komunalne policije, a posle ta tri automobila došao je i načelnik Policijske uprave Novi Sad. U toku dana su bili sat vremena držali naše saborce, jer su im videli transparent u gepeku. Prošlo je godinu dana od protesta, tukli su nas po ulici, bacali su suzavac na mladost ove zemlje, zato smo hteli danas da pošaljemo poruku u celi svet da je Vučić diktator", napisao je član Stranke slobode i pravde Brajan Brković, koji je na svom profilu emitovao dešavanja sa mosta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije