Vučić o odluci Skupštine Kosova: Ovo je političko iživljavanje nad Srbima

Radiosarajevo.ba
Vučić o odluci Skupštine Kosova: Ovo je političko iživljavanje nad Srbima
Foto: Arhiv / Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u prištinskom parlamentu, da očekuje nastavak usvajanja te rezolucije i da će se u nekim parlamentima u regionu 'nastaviti sa političkim iživljavanjem nad Srbima'.

"Kao što sam najavio kada je bilo usvajanje takve rezolucije u crnogorskom parlamentu da će krenuti poplava takvih rezolucija u većini parlamenata u okruženju, da se svi jasno izjasne da su Srbi počinili genocid i da pokažu svoje opredeljenje, tobože, za dobrosusjedske odnose, a u stvari da Srbiji zadaju udarac", rekao je Vučić novinarima, prenosi Blic.rs.

Naveo je da iznenađuje to što je 'Podgorica bila revnosnija od Prištine' i da će, nažalost, ostati upisano da je Podgorica pretekla Prištinu po tom pitanju.

"Te rezolucije nastaviće se, vjerujem da možemo da ih izbjegnemo u nekim regionalnim parlamentima i to zbog dobrih prijateljskih odnosa, a u nekima nećemo moći. Oni će nastaviti sa političkim iživljavanjima nad Srbima", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije