Vučić najavio obraćanje u 21 sat: Novi jezivi snimci zločina klana Velje Nevolje

2
Radiosarajevo.ba
Vučić najavio obraćanje u 21 sat: Novi jezivi snimci zločina klana Velje Nevolje
Foto: Arhiv / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras od 21 sat na Televiziji Pink, gdje će otkriti do sada nepoznate detalje o klanu Veljka Belivuka i njegovoj sprezi s medijima i pojedinim političarima.

Tokom emisije bit će prikazani i do sada neviđeni snimci i materijali koji svjedoče o brutalnim zločinima kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Prije nekoliko dana, podsjetimo, objavljen je iskaz koji je Velja Nevolja dao tužiocu, a gdje je naveo da je navodno kontaktirao sa Vučićem i drugim funkcionerima SNS.

Vučić je rekao da se nalazi na meti kriminalaca i njihovih političkih pomagača jer neće da im plaća reket i naglasio da neće da se povlači pred njima i da će se boriti do kraja.

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih ubistava, na saslušanju u tužiteljstvu prije dvije sedmice negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke, piše portal KRIK u velikom istraživačkom tekstu koji potpisuje novinarka Milica Vojinović.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi suradnici tražili su od njega više usluga – da kontrolira da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika, da zastrašuje one koji su organizirali proteste protiv vlasti, osigura mir na Paradi ponosa, ali i da utječe na taksiste da otkažu prosvjede protiv aplikacije za prijevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK, neprofitna nevladina organizacija osnovana kako bi se unaprijedilo istraživačko novinarstvo u Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije