Vučić: Na rubu suza sam kad vidim koliko se Hrvati sekiraju za tužnu srpsku sudbinu

Radiosarajevo.ba
Vučić: Na rubu suza sam kad vidim koliko se Hrvati sekiraju za tužnu srpsku sudbinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je boravio u Brusellesu gdje sudjeluje u novoj rundi pregovora Beograda i Prištine.

Obraćajući se medijima nakon sastanaka, Vučić je odgovorio i na pitanje novinara iz Hrvatske, rekavši da je zadovoljan izvještavanjem hrvatskih medija o radu Vlade Srbije, piše Index.hr.

"Meni je drago da mi izazivamo toliki interes u Hrvatskoj i njihovim medijima, ja sam zadovoljan što izazivamo oduševljenje. Mi smo uvijek spremni razgovarati o budućnosti i da imamo najbolji mogući odnos, i smatramo da je to strašno važno. Neću insistirati, ali sam spreman da položim cvijet na svakom mjestu gdje je stradao Hrvat. Da se svađam, to neću. Tražim samo poštovanje, i mi prema njima i oni prema nama, ništa više od toga, samo poštovanje", rekao je i dodao:

"Ja sam nekad na rubu suza kad vidim koliko se Hrvati sekiraju za tužnu srpsku sudbinu. Kad ih sljedeće godine pređemo u bruto društvenom proizvodu, i tada ću biti u suzama", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije