Vučić: Mi smo svoju odluku o Rusiji donijeli

4
Radiosarajevo.ba
Vučić: Mi smo svoju odluku o Rusiji donijeli
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija svoju odluku o sankcijama Rusiji donijela i pokazala.

„Mi smo svoju odluku donijeli i pokazali je. Kako i koliko je to teško na dnevnom nivou neću da govorim“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li će pod pritiskom Srbija morati jednom da uvede sankcije Rusiji, prenose sbijanski mediji.

On je dodao da bi volio da izbegne rat i sukobe, i da sada sačuva Srbiju.

„Želio bih da sačuvamo Srbiju od svih vjetrova, sukoba ratova i velikih problema“, zaključio je Vučić u obraćanju.

Kantonalni sud u Sarajevu: Određen jednomjesečni pritvor za vlasnika kompanije 'AC Juro'

Kantonalni sud u Sarajevu: Određen jednomjesečni pritvor za vlasnika kompanije 'AC Juro'

Aleksandar Vučić izjavio je danas da je svaka nova poruka koju dobija od članova svog tima zaduženih za praćenje svjetskih berzi i cijena sirovina, gora od prethodne.

Komentarišući sukob u Ukrajini i njegove posljedice po sjvetsku ekonomiju, Vučić je rekao da se "samo plaši" novih vjesti.

"Ako se dogodi da sankcionišu rusku naftu, a izgleda da sve ide u tom smjeru, ja ne znam gde će to sve da završi", kazao je Vučić u Leskovcu gde je prisustvovao obilježavanju završetka prve faze radova na izgradnji postrojenja turske fabrike Erenli.

Dodao je da je "jasno" ko je pogazio čiji teritorijalni integritet na istoku Europe ali i kritikovao najave da univerziteti u Zapadnoj Europi više neće proučavati djela ruskih pisaca poput Dostojevskog.

"A šta drugo učiti iz književnosti, ko je veći književnik od Dostojevskog", upitao je predsjednik Srbije.

On je kazao i da Turskoj ipak nije upućena protestna nota zbog najavljene podrške članstvu Kosova u NATO jer je imao zakazan telefonski razgovor sa predsjednikom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije