Vučić je za 600 miliona eura (teoretski) mogao kupiti Mbappea, Ronalda, Messija...

2
Radiosarajevo.ba
Vučić je za 600 miliona eura (teoretski) mogao kupiti Mbappea, Ronalda, Messija...
Foto: EPA-EFE / Vučić je za 600 miliona eura (teoretski) mogao kupiti Mbappea, Ronalda, Messija...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić našao se na udaru kritika opozicije nakon što je odlučio da državna kompanija Telekom Srbija kupi prava engleske Premier lige za čak 600 miliona eura.

Podsjetimo, Telekom Srbija, na čijim Arena Sport kanalima će se kroz narednih šest godina prikazivati Premier liga, morat će platiti čak deset puta veći iznos u odnosu na onaj koji je do sada plaćala United Grupa da bi Premier liga bila na Sport klubu.

Twitteraši su poslije ovih informacija počeli da smišljaju šta je sve Vučić mogao uraditi s tim novcem.

Neki smatraju da ga je trebao uložiti da od Crvene zvezde napravi šampiona Europe jer bi na taj način 'ostao predsjednik do 2075. godine'.

A, da je Vučić zaista odlučio novac uložiti u pojačanja za Zvezdu, po trenutnim cijenama na Transfermarktu, teoretski je mogao dovesti sljedećih 10 fudbalera:

Kylian Mbappe (160 miliona eura), Kevin De Bruyne (100 mkiliona eura), Lionel Messi (80 miliona eura), Antoine Griezmann (60 miliona eura), Thibaut Courtois (60 miliona eura), Cristiano Ronaldo (45 miliona eura), Jorginho (45 miliona eura), Karim Benzema (25 miliona eura), Cesar Azpilicueta (13 miliona eura), Luka Modrić (10 miliona eura).

Vučić je pravdao toliki uloženi novac činjenicom da je United Grupa navodno u prvom krugu ponudila više novca. Kasnije su se iz United Grupe oglasili i pozvali Vučića da pokaže papir koji dokazuje te riječi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije