Vučić će se konačno oglasiti na čijoj je strani: Ukrajine ili saveznika Putina

8
Fena
Vučić će se konačno oglasiti na čijoj je strani: Ukrajine ili saveznika Putina
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

U Beogradu će danas u 16 sati biti održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost tijekom koje će biti razmatrana situacija u regiji i Ukrajini, a nakon koje bi trebalo biti poznato stajalište Srbije o ruskom napadu na Ukrajinu.

Nakon sjednice, u večernjim satima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratit će se javnosti i iznijeti stajalište Srbije o ruskom napadu na Ukrajinu.

Prema pisanju srbijanskih medija, Vučić bi se trebao obratiti javnosti između 18 i 20 sati, a Srbija priprema i precizan dokument u kojem će biti definirana stajališta i politika te zemlje o događanjima u Ukrajini.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost razmatrana je, prema priopćenju, "aktualna situacija i moguće sigurnosne i ekonomske refleksije" na Srbiju i regiju poslije odluke ruskog šefa države Vladimira Putina o napadu na Ukrajinu.

Ukrajinski veleposlanik u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič izjavio je u četvrtak da od vodstva Srbije očekuje podršku Ukrajini i pozvao pojedine srbijanske medije koji su objavili kako je Ukrajina napala Rusiju da pišu istinu.

"Očekujem da će predsjednik Srbije izraziti podršku Ukrajini", rekao je Aleksandrovič te dodao da vjeruje "u jaku izjavu podrške Ukrajini".

Vučić je u srijedu poslije posjeta Madridu, a prije početka ruskog napada na Ukrajinu, najavio da će Srbija svoje stajalište o ukrajinskoj krizi priopćiti u idućih 48 sati, te da će ono biti "principijelno kao i do sada, utemeljeno na poštovanju međunarodnog prava".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije