Vremešni diler (79) iza rešetaka: Šta se dešava u stanu Belog Konja?

0
Radiosarajevo.ba
Vremešni diler (79) iza rešetaka: Šta se dešava u stanu Belog Konja?
Foto: Pexels / Ilustracija

Vremešni diler Stjepan Pavletić (79) zvani Beli Konj jedva je sedam mjeseci izdržao na slobodi. U ponedjeljak je ponovno pao u ruke policijskih istražitelja koji su, za razliku od prošlogodišnjeg "ulova" sedam grama kokaina, ovaj put u njegovom novozagrebačkom stanu pronašli oko 184 grama iste droge i vagu!

Navodno se za to saznalo na temelju dojave da planira preprodati opijate za 6.000 eura. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, negirao je krivicu. Ustvrdio je da je tek jedan mali dio za ličnu upotrebu, dok mu je ostalo podmetnuto.

Lopticu sumnje bacio je na djevojku kojoj je navodno bio ustupio stan na korištenje dok njega nema. Pavletićevi komšije ogorčeni su zbog njegovih zakulisnih igrica. Tvrde da je njegov stan leglo droge i prostitucije jer, kažu, ondje konstantno borave mlade djevojke.

"Mogu samo potvrditi da je moj branjenik uhićen, no o detaljima slučaja ne mogu govoriti zbog tajnosti postupka", kaže za Jutarnji Pavletićev advokat Milko Križanović.

Pavletić slovi za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj. Iza sebe ima pet brakova u četiri države te hapšenja u tri.

Novac je inicijalno zarađivao, kako je ranije otkrio, kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svijet droge. Danas ima firmu simboličnog naziva Bijeli konj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije