Šta su planirali uhapšeni na Jahorini: Ubistvo vođe suparničkog klana?

0
Radiosarajevo.ba
Šta su planirali uhapšeni na Jahorini: Ubistvo vođe suparničkog klana?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Trojica državljanina Crna Gore koji su sinoć uhapšeni na Jahorini, ušli su u BiH sa lažnim pasošima, a prema pisanju srbijanskih medija njihov plan bio je da likvidiraju Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana.

Kako navode Novosti, praćenje Tamare Zvicer, supruge vođe kavčana bilo je samo način da uhapšena trojka stigne do Radoja Zvicera. Prema istim izvorima, uhapšeni su jedno vrijeme čekali ispred hotela u kome je boravila porodica Zvicer, a uočeni su preko kamera. Ova saznanja, za sada, niko nije zvanično potvrdio.

Prethodno, pojavile su se informacije da je Tamara Zvicer uhapšena, što se ispostavilo kao netačno. Kako je Blic uspio nezvanično da sazna, Zvicer nije ni hapšena niti je privođena.

Uhapšeni bliski škaljarcima?

Jedino što jeste zvanično potvrđeno je da se hapšenje na Jahorini dogodilo, međutim, policija RS-a nije navela čak ni o kome se radi.

U zvaničnom saopštenju navodi se samo da su juče oko 15.30 na Jahorini uhapšeni M.K., F.R. i B.S., kao i da su svi državljani Crne Gore.

Kako saznaje Srpskainfo, riječ je o Milanu Kršiću, Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloći. Isti izvor navodi da su pomenuti bliski škaljarskom klanu. Crnogorske "Vijesti", sa druge strane, navode da su dio suparničkog kavačkog klana, čiji je jedan od vođa upravo Radoje Zvicer. Zvaničnih potvrda nema.

"Tri veoma opasne osobe u hotelu"

Portal Srpskainfo otkrio je kako je tekla akcija u kojoj su uhapšeno tri osobe.

"Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i proverama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, posle koje je usledilo hapšenje pomenute trojke", kaže sagovornik portala.

On je pojasnio da je policija odlučila da svu trojicu zajedno uhapse zbog njihove moguće povezanosti sa krivičnim djelima oko droge i oružje, ali i zbog toga što se radi o opasnim osobama povezanim sa jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

"Ubrzo je policija došla do informacije da su njih trojica u automobilima i organizovano je hapšenje. Nakon što su dobili informacije da su Kršić, Roganović i Sjekloća u pokretu, pokrenuta je akcija hapšenja", navodi izvor Srpskainfo.

Policija je zatim blokirala ulice na Jahorini i zaustavila je "golf 5" u kojem je bio Kršić i "golf 7“ u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća.

"Zatim su oni i vozilo pretreseni, kao i apartman u jednom hotelu u kojem su boravili. Nakon pretresa svi su uhapšeni", navodi izvor.

Rat do istrebljenja

U sukobu škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već pet godina, ubijeno je 46 osoba uključujući i slučajne žrtve, a krvavi niz započet je ubistvom Gorana Radomana u Beogradu, iz čijeg stana u Valensiji je nestao kokain. Po svom intenzitetu i veličini, taj rat prerastao je osvetnički čin zbog krađe kokaina i prerastao u sukob do istrebljenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije