Hrvatska / Vozačica u Zagrebu pretukla štapom staricu jer je sporo prelazila cestu

20. 05. 2022. u 19:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vozačica automobila je teško pretukla slabo pokretnu 78-godišnju ženu koja je prelazila cestu dok je ona nailazila autom. Starija žena je završila s teškim povredama te je odmah morala na operaciju u zagrebačku bolnicu.

"Vozačica stara 38 godina je počinila krivično djelo prema osobi visoke starosne dobi, nedvojbeno i golim okom vidljivog težeg zdravstvenog stanja s obzirom na to da je oštećena žena hodala sa štapom", navodi tužilaštvo.

Tužilaštvo je navelo da vozačica nije kontrolirala svoje emocije bijesa i šoka uslijed kojih je zaustavila vozilo.

"Potom je izašla iz vozila i umjesto da utvrdi treba li eventualno oštećenoj kakva pomoć, ona ju verbalno, a zatim fizički napada istrgnuvši joj štap za hodanje", kaže tužilaštvo.

Vozačica je ženu udarila štapom nekoliko puta po cijelom tijelu, a zatim ju je odgurnula objema rukama. Starija žena je tada pala na tlo i zadobila vrlo složenu povredu prijeloma baze vrata lijeve bedrene kosti.

"Pukom srećom je izbjegnuta teža posljedica", naveli su tužitelji.

Vozačica je proglašena krivom te kažnjena s godinu dana uvjetnog zatvora. Tužitelji su se žalili i zatražili bezuvjetnu zatvorsku kaznu s obzirom na to da je vozačica ranije osuđivana i na njezine brojne saobraćajne prekršaje, piše Danica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)