Vozač Mercedesa iz Zagreba ide na sud: Povrijeđena djevojka trpi užasne bolove, opisala detalje

0
Hina
Vozač Mercedesa iz Zagreba ide na sud: Povrijeđena djevojka trpi užasne bolove, opisala detalje
Foto: Printscreen / Vozač Jan Ehrlich

Jan Ehrlich osumnjičen za nalet na pješake u petak navečer na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu, Zagreb, trebao bi jutros biti doveden pred istražnog suca zagrebačkog Općinskog krivičnog suda koji će odlučivati o eventualnom istražnom zatvoru, saznaje se na sudu.

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zagrebu u međuvremenu je izvijestilo bez navođenja identiteta da je uviđajem, provedenim zajedno s saobraćajnom policijom, utvrdilo kako je 23-godišnji vozač Jan Ehrlich, u petak u 21:50 sati na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu, naletio na pješake neprilagođenom brzinom.

Tužilaštvo je izvijestilo da je prema do sada pronađenim tragovima i ustanovljenim činjenicama utvrđeno da 23-godišnjak nije prilagodio brzinu osobinama ceste i gustoći prometa, već je naglo ubrzao, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora pa je došlo do proklizavanja stražnjih pogonskih kotača.

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Izgubivši nadzor nad vozilom, u zanošenju preko suprotne kolničke trake naletio je na troje hrvatskih državljana od 35, 21 i 32 godine koji su stajali na pješačkom otoku i uslijed naleta pali na kolnik.

Potom je prednjim dijelom vozila udario bočnu stranu zaustavljenog automobila u kojem je bilo dvoje 22-godišnjaka, a njihov je automobil od udara odbačen na vozilo na parkiralištu. U konačnici jedna je osoba zadobila teške i po život opasne ozljede, dok su dvije teško i još dvije lakše povrijeđene.

Tužilaštvo dodaje da je odmah naložilo provođenje toksikološkog vještačenja te su poduzete i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka ove prometne nesreće.

Javio se otac vozača koji se zabio u ljude: Imao je kazne, ali ovakav cirkus nikad nije napravio

Javio se otac vozača koji se zabio u ljude: Imao je kazne, ali ovakav cirkus nikad nije napravio

Zagrebačka policija je ranije u subotu izvijestila da je 23-godišnjak osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u Buzinu uhapšen, a preliminarnim testiranjem nije utvrđeno da je bio alkoholiziran niti je bio pod utjecajem droge.

Mediji su izvijestili da je riječ o Jan Ehrlichu, a voditelj Službe prometne policije PU zagrebačke Krešimir Mišić je kazao da počinitelj nesreće za policiju ranije ''nije bio prije operativno interesantan'' te da je ''imao određen prekršaje, ali nije bio recidivist''.

Policija je dodala da je vozač uhapšen te da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta krivična prijava.

Uhapšen 23-godišnjak koji je divljao Mercedesom: Zabio se u ljude, petero u bolnici

Uhapšen 23-godišnjak koji je divljao Mercedesom: Zabio se u ljude, petero u bolnici

Inače, jučer je objavljena i neslužbena informacija da je suvozač koji je bio u Mercedesu u trenutku nesreće ispitan, ali da je ustanovljeno da on nije supočinitelj. Navodno je rekao da vozača ne pozna i da mu je ovaj te večeri ponudio da ga provoza. 

Istovremeno, policija izbjegava dati detalje o svom postupanju te večeri

Takozvani "car meets", okupljanja ljubitelja nabrijanih automobila održavaju se gotovo svakoga vikenda na nekoliko lokacija u Zagrebu. U posljednje dvije godine takvi su susreti postali sve češći. Na društvenim mrežama objavljivane su informacije o mjestima i vremenu njihova održavanja. No policija, premda je bila pozvana prije nesreće, došla je tek nakon što se 23-godišnji vozač Mercedesa Jan Ehrlich zabio u ljude. 

Još se uvijek ne zna koliko je policiji trebalo da od prve dojave stigne do parkirališta šoping-centra u Buzinu. Šef prometne policije Josip Mataija sinoć je o dolasku na intervenciju tek nakon što se dogodila nesreća, premda su ih iz Supernove zbog okupljanja i divljanja zvali ranije, kaže: "I ovdje smo mi dobili neposredno prije dojavu. Međutim, nažalost, zbog puno drugih događanja dok su kolege došli, već je došlo do nesreće. Međutim, svaku dojavu shvaćamo ozbiljno, izlazimo na teren i utvrđujemo što se događa, odnosno pokušavamo spriječiti ovakve stvari."

Haos u Zagrebu: Zaletio se automobilom na pješake na parkingu trgovačkog centra, ima i povrijeđenih

Haos u Zagrebu: Zaletio se automobilom na pješake na parkingu trgovačkog centra, ima i povrijeđenih

Među povrijeđenima je i djevojka koja je trenutno u bolnici u jakim bolovima.

2Pretpostavljam da je proklizao i da se udario u moja vrata. Ja sam bila na suvozačkom mjestu. Šokantno je pogotovo kad sam poslije vidjela snimke kako ih je pokosio doslovno", prisjetila se i opisala svoje povrede.

Petoro ljudi završilo je u zagrebačkim bolnicama od kojih se jedan, 35-godišnjak, u zagrebačkom KBC i dalje bori za život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije