Vojko V i Grše pobijedili: Zoran Mamić odustao od tužbe

0
Radiosarajevo.ba
Vojko V i Grše pobijedili: Zoran Mamić odustao od tužbe
FOTO: EPA / Zdravko i Zoran Mamić

Početkom ožujka dva su repera, Vojko V (38) i Grše (27), morali na sud jer ih je zbog stihova pjesme 'Mamići' tužio Zoran Mamić (51). Suđenje se trebalo nastaviti 24. maja, ali do toga ipak neće doći.

Nakon višemjesečne borbe Zoran Mamić odustao je od kaznenog progona repera pa je zato i ročište u Općinskom sudu u Splitu obustavljeno. Zoran je putem punomoćnice, advokatice Jovane Puhalo, poslao i službeno saopštenje.

"Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta koja mi je uzrokovala štetu radi višeznačne tragičnosti života koja se može povezati s tim riječima.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Neistinite tvrdnje ne bi smjela eskulpirati umjetnička sloboda koja bi morala imati društvenu granicu. Ta granica bi trebala postojati u odnosu na svakoga", započeo je Mamić pa dodao:

"Međutim, bez obzira na štetu koja mi je već učinjena, smatram da bi svaki daljnji korak dodatno punio medijski prostor neprikladnim sadržajem, a kakvim lično smatram i tekst sporne pjesme za društvo u cjelini."

Prisjetimo se, Zoran je repere tužio zbog stihova: 'Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu'.

Vojko i Grše pojavili su se na sudu, ali Zoran nije došao, s obzirom da je bjegunac i čim bi se pojavio u Hrvatskoj bio bi uhapšen. Umjesto njega se na sudu pojavila advokatica Jovana Puhalo, pišu 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije