Zanimljiv slučaj u Hrvatskoj: Zoran Mamić tuži poznate repere zbog hit pjesme

0
Radiosarajevo.ba
Zanimljiv slučaj u Hrvatskoj: Zoran Mamić tuži poznate repere zbog hit pjesme
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Mamić napušta Sud BiH

Zanimljiva vijest danas dolazi iz Hrvatske, gdje je nekadašnji trener Dinama Zoran Mamić tužio poznate repere Vojka V i Gršu.

Ovaj dvojac je prošle godine snimio hit pjesmu “Mamići” u kojoj iz svog ugla opisuju život Zdravka i Zorana Mamića.

Zoran Mamić ih je odlučio tužiti zbog klevete.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, kazneno djelo klevete počini onaj “ko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je neistinita”, a ako to napravi putem novina, radija, televizije, računalnog ssistema ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba”, može biti kažnjen novčanom kaznom do petsto dnevnih iznosa, pišu hrvatski mediji.

Kako piše u javnom sudskom pozivu, Mamića se poziva kao privatnog tužitelja na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari odnosno kako bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama u svrhu što ranijeg okončanja kaznenog postupka.

Ako se Zoran Mamić ne pojavi na sudu unatoč službenom pozivu, smatrat će se da je odustao od tužbe te će se postupak obustaviti.

S obzirom na to da bi, ukoliko dođe u Hrvatsku, trebao biti uhapšen, za pretpostaviti je da od tužbe, i parnice, na kraju ipak neće biti ništa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije