Vođa navijača Partizana Marko Pjanović izručen Srbiji: Osumnjičen za ubistvo Ranka Eskobara

0
Radiosarajevo.ba
Vođa navijača Partizana Marko Pjanović izručen Srbiji: Osumnjičen za ubistvo Ranka Eskobara
Radiosarajevo.ba / Eskobar

Marko Pjanović, osumnjičen za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, izručen je prošle noći iz Bosne i Hercegovine.

Protiv Pjanovića se vodi istraga za pomaganje u Teškom ubistvu.

Saslušao ga je sudija za prethodni postupak u zakonskom roku od 24 sata. Pjanović se sada nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, a očekuje se da ga sasluša zamjenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Uskoro se očekuje ekstradicija Azre Šabanović, koja je osumnjičena za pomaganje, a nalazi se u BiH.

Podsjetimo, Azra se sumnjiči da je zajedno sa Markom Pijanovićem dan prije ubistva Ranka Radoševića Eskobara bila na njegovom auto placu gdje su se predstavili kao kupci automobila i sa njim se dogovorili da se sutradan u 11 časova nađu na pumpi u Rušnju gdje će mu dati novac, a on njima vozilo. Pjanović slovi za vođu navijača Partizana iz Brčkog.

Međutim, umjesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara 9. marta, prenosi Srpskainfo.

Eskobar je poznato ime u podzemlju, a za njega se čulo i nakon hapšenja klana Belivuk, kada je kod pripadnika grupe pronađeno vozilo na Radoševićevo ime, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije