Ubijen vođa navijača Partizana: Ministar Stefanović objavio rat mafiji

Anadolija
Ubijen vođa navijača Partizana: Ministar Stefanović objavio rat mafiji
/ Ubijeni vođa navijača (printscreen)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je žestok obračun sa svim kriminalnim grupama u toj zemlji, kao i sa pojedincima unutar policijskih i bezbjednosnih struktura koji su im u pomagali u kriminalnim aktivnostima.

"Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i ulazimo u njega bez zadrške i rezerve. To je borba koja će biti teška za policijske i bezbjednosne agencije, ali država u toj borbi mora pobijediti", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare danas u Beogradu. 

Stefanović je rekao kako Srbija ulazi u obračun sa svim ljudima koji misle da "zbog narko, kriminalnih ili drugih razloga mogu da ubijaju ljude na ulicama". 

Dodao je da u toj borbi sa kriminalnim strukturama neće biti pošteđeni ni "oni koji su bili ugledni gosti na njihovim jahtama i vilama i dijelili s njima materijalnu korist". 

Stefanović se obratio na konferenciji za novinare nakon sinoćnje pucnjave i ubistva u centru Beograda. 

Na raskrsnici ulica Bačvanske i Gospodara Vučića sinoć oko 21 sat došlo do pucnjave u kojoj je ubijen 29-godišnji muškarac, dok je jedna osoba ranjena, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je pokrenula potragu za počiniocem krivičnog djela. Ministar Stefanović je danas rekao kako je osoba za koju se sumnja da je saizvršilac ubistva uhapšena.

Srbijanski mediji javili su kako je u pucnjavi ubijen vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, nedaleko od kapija Centralnog zatvora u Beogradu.

U pucnjavi je ranjena još jedna osoba - Milorad Đurić, bivši čuvar u Centralnom zatvoru, koji se nalazi na reanimaciji. 

Pucnjava se dogodila kada su iz automobila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na druga dva automobila - BMW i Opel.

U BMW-u je bio ubijeni Stanković, dok je ranjeni čuvar zatvora bio u Opelu, prenijeli su srbijanski mediji.

Ranjeni čuvar, za kojeg se još ne zna kako se našao na mjestu pucnjave je, kako su prenijeli mediji, prevezen u Urgentni centar u Beogradu i smješten na Odjeljenje reanimacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije