Užas na sudu: "Dala sam bebu dilerima, ne znam kako je umrla"

Radiosarajevo.ba
Užas na sudu: "Dala sam bebu dilerima, ne znam kako je umrla"
Novosti.rs / Tanja Lakić Mahud i malena Anja
Tanja Lakić Mahud (37), optužena za ubistvo svoje osmomjesečne kćerkice, jučer je na sudu u Beogradu govorila o mužu i narkoticima, a smrti djeteta se, kako je navela, ne sjeća.

Lakićevoj je u Višem sudu počelo suđenje za teško ubistvo osmomjesečne Anje metadonom, čije je beživotno tijelo nađeno u najlon kesi, pored kante za smeće 31. septembra prošle godine, na terasi stana u Južnom bulevaru u Beogradu.

Ona je jučer iznoseći odbranu više govorila o mužu.

„Sve je na početku bilo divno. Problemi su počeli već kada se dete rodilo. Anja je imala metadonsku krizu odmah po rođenju, jer sam ja otkad sam saznala da sam trudna prešla na metadon (lek za skidanje sa narkotika)“, ispričala je Lakićeva.

Navela je da ju je suprug Plasido vrijeđao, piše Blic, govorio joj da je debela, pa je počela nezdravo da se hrani, a dijete koje je dojila gubilo je na težini zbog toga.

„Prestali smo da komuniciramo, nismo imali seksualne odnose, a on se u međuvremenu dopisivao sa drugim devojkama. Upala sam u očajnu depresiju. Zatim sam izgubila starateljstvo nad ćerkom iz prvog braka: svet mi se srušio, više nisam imala volje da se borim“, ispričala je ona.

Zatim je govorila o Nataši, koju je upoznala na liječenju u bolnici u Drajzerovoj, od koje je kupovala heroin i speed.

„Trebalo je da odem da se vidim sa starijom. Dete sam ostavila Nataši. Znam da je to bilo glupo. Prethodno sam od nje kupila drogu, od koje mi je bilo loše. Posle toga se samo sećam moje mame kako upada u sobu i viče: 'Tanja, šta si to uradila?!'", rekla je Tanja.

Postupajući tužilac Tanja Sekulić konstatirala je da odbrana okrivljene više podsjeća na iskaz dat tokom brakorazvodne parnice nego na odbranu od optužnice koja je tereti za izvršenje teškog krivičnog djela. Odbrana je potom zatražila da okrivljenoj bude ukinut pritvor, što je sud odbio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije