Policija moli građane da dođu na sahranu bebe za kojom niko ne tuguje

Radiosarajevo.ba
Policija moli građane da dođu na sahranu bebe za kojom niko ne tuguje
Pixabay / Ilustracija
Sljedećeg utorka na groblju Wolvercote u Velikoj Britaniji na posljednji će počinak biti ispraćena tek rođena djevojčica čije beživotno tijelo su roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oxfordu.

Uprkos naporima, policija nije uspjela pronaći majku mrtvorođenčeta, no slučaj je toliko ganuo policijske službenike da nemaju namjeru dopustiti da se na sahrani niko ne pojavi. Umjesto toga, detektiv Jim Holmes koji je vodio slučaj bebe azijskog porijekla dao je ime Raihana, u prijevodu rajski cvijet, a zatim je pozvao građane da dođu djevojčicu ispratiti na posljednji počinak.

"I sam imam dvoje djece i znam koliko je teško dati djetetu ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer to je jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali s dječijom se mnogo teže nositi. Zato molim javnost - dođite na sprovod", rekao je detektiv, uputivši pritom i posljednji očajnički poziv roditeljima bebe da se odazovu.

"Čitava zajednica suosjeća s ovom tragedijom i majkom malene Raihane", dodao je Holmes, koji je punih osam mjeseci pokušao pronaći porodice djevojčice. Mrtvorođenče je pronađeno još u februaru u vrećici skrivenoj u grmlju nedaleko od staze u jednom od parkova, piše Index.hr. Unatoč dosadašnjim apelima, niko od članova porodice dosad se policiji nije javio u vezi s ovim slučajem, a iskusnog detektiva pogodila je činjenica da za bebom, čini se, niko ne tuguje.

"Majci želim poručiti da su joj naša vrata još uvijek otvorena i neće upasti ni u kakve probleme ako nam se javi", poručio je Holmes putem lokalnih medija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije