Vlasnik iskopao psu grob i planirao ga ubiti: 'Bio je sladak dok je bio mali, sad više nije'

1
Radiosarajevo.ba
Vlasnik iskopao psu grob i planirao ga ubiti: 'Bio je sladak dok je bio mali, sad više nije'
Foto: Srce za šapice / Vlasnik htio ubiti psa

Grob, puška i termin. Sve bi to dočekalo malenog hrvatskog ovčara da nije bilo dobrog 16-godišnjaka koji ga je vidio na vrijeme i spasio iz ralja pakla koji je trpio.

Udruga Srce za šapice prenijela je što se tačno desilo u nedjelju 4. juna, u okolici Slavonskog Broda.

"Steže me u prsima, pišem pa brišem. Ne znam kako to ispričati. Ovaj pas, hrvatski ovčar večeras je imao termin za ubijanje. Dječak od 16 godina došao je kositi kod porodice i vidio grob iskopan i povezao stvari te nas hrabro kontaktirao. Nije to mogao dopustiti. Kaže da ne bi mogao spavati i da bi sve što ima dao da spasi životinju. Ne možemo vam ni reći koliko je to dijete divno", podijelili su objavu iz Udruge.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Kada su vlasnika pitali zašto je iskopao taj grob, iz Udruge su objasnili kako je samo odgovorio: ''Pa za njega.''

"Bio je sladak dok je bio mali, sad više nije", poručio je vlasnik, dodajući kako će ga ubiti iste te večeri.

''Pa je li vam žao?'', pitali su ga.

Steze me u prsima, pisem pa brisem. Ne znam kako ispricat. Ovaj pas, normalno, hrvatski ovcar je veceras imao termin za ubijanje ‼️ Djecak od 16 godina je dosao kosit kod obitelji i vidio grob iskopan i povezao stvari te hrabro nas kontaktirao. Nije mogao to dozvolit. Kaze da ne bi mogao spavat i da bi sve sto ima dao da spasi zivotinju 💔 Ne mozemo vam ni rec koliko je to dijete divno ☀️ A odrasli su sve pripremili. I grob, i pusku i termin. Dio razgovora⬇️ Zasto ste iskopali taj grob ? Pa za njega. A zasto ? Pa bio je sladak dok je bio mal sad vise nije. A kad cete ga ubit ? Veceras. Jel vam nije zao ? Nije mi zao, nije to smrtni grijeh evo ako hocete pitajte svecenika. Mi oduvijek ubijamo cukove. To je normalno. Pitajte koga hocete. ❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌ Malac je hitno odvezen u stacionar u Osijek. Vikend je i nista drugo i blize ne radi. Ostaje tamo na lijecenju i pretragama. Prvi krvni nalazi pokazuju da taj pas nije dobivao hranu, a i kad bi ju dobio to je vjerovatno bio pljesnivi kruh. Sto se koze tice, upaljena je i nema dlake na vecini tijela. Znat cemo tocno sve vise kada budu ostali nalazi ali ovo je ovako jer ga nisi lijecili nikada i nisu ga ni hranili. Koliko ga boli i koliko se napatio ne smijem mislit jer i mene jako boli spoznaja da bi ovako cemerno zivio u govnima samo da bi umro i bio bacen u plitku rupu i zaboravljen. Jer to nije grijeh. Zelim im sve ovo da imaju kao ovaj pas. Bol, glad, samocu i termin za ubijanje. I da im kopaju grob kraj njihovog kaveza. Od srca. Pomolite se za nas i pomozite nam ako mozete stacionar je skup ko vrag💔 Udruga Srce za sapice HR7124070001100279281 paypall srcezasapice@gmail.com naznaka bolesni ovcar ❤️

Posted by Srce za šapice on Saturday, June 3, 2023

"Nije mi žao, nije to smrtni grijeh, evo ako hoćete, pitajte svećenika. Mi oduvijek ubijamo ćuke. To je normalno, pitajte koga hoćete", kazao je vlasnik.

Udruga Srce za šapice odmah je reagirala i prevezla ga u stacionar u Osijeku, gdje će ostati na liječenju i pretragama. Iako još nisu poznati svi detalji, prvi nalazi pokazuju kako pas uopće nije dobivao hranu već se to svodilo na periodično dobivanje pljesnivog kruha.

Kazali su kako mu je krvna slika katastrofalna, a nalazi se i dalje čekaju.

Novi hit na Jadranu: Već postoje i liste čekanja za ovaj smještaj, znaju se cijene...

Novi hit na Jadranu: Već postoje i liste čekanja za ovaj smještaj, znaju se cijene...

"On je lošeg zdravstvenog stanja zbog izgladnjivanja i jer mu nije pružena veterinarska pomoć. Bolest je jako uznapredovala ne znamo točno što ima, rade mu pretrage i čekamo nalaze", ispričali su nam iz Udruge.

"Koliko ga boli i koliko se napatio, ne smijem misliti jer i mene jako boli spoznaja da bi ovako čemerno živio u govnima samo da bi umro i bio bačen u plitku rupu i bio zaboravljen. Jer to nije grijeh. Želim im sve ovo da imaju kao ovaj pas. Bol, glad, samoću i termin za ubijanje. I da im kopaju grob pokraj njihova kaveza. Od srca. Pomolite se za nas i pomozite nam ako možete, stacionar je skup kao vrag", zamolili su iz Udruge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije