Novi hit na Jadranu: Već postoje i liste čekanja za ovaj smještaj, znaju se cijene...

0
Radiosarajevo.ba
Novi hit na Jadranu: Već postoje i liste čekanja za ovaj smještaj, znaju se cijene...
Foto: Facebook / 3maran apartmani

Ovakav tip smještaja sve je popularniji u Europi, pa čak i u regiji, a od ove godine 20-ak takvih plutajućih apartmana od 33 luksuzna i udobna kvadrata može se bukirati i u istarskom Novigradu, nakon što su se već pokazali kao hit u Puli i u Puntu na Krku.

Otvoriti oči i gledati u more i valove. I ne samo to, nego i spavati na moru, a opet ne na brodu, nego u luksuznom stanu koji je na vodi, s jacuzzijem na "gornjoj palubi", koncept je novog smještaja u Hrvatskoj.

Riječ je o plutajućim apartmanima koji su registrovani kao brodovi i usidreni su u marinama Punat, Veruda i Novigrad, ali ne plove, iako postoji i ta mogućnost. Prvi put su u Hrvatskoj postavljeni 2019. godine i otada ne jenjava njihova popularnost, iako je cijena na noć vrtoglavih 300 eura (586 KM).

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Njihov je idejni začetnik slovenska kompanija 3MARAN koja je i osnovana s namjerom prodaje unikatnih plutajućih kućica na Jadranskom moru. Sami ih proizvode u pogonu u Brežicama. Uskoro neće biti tako. Naime, u izradi je prototip prvog hrvatskog "plutajućeg apartmana" u režiji splitske kompanije Caelum 1029. i njene vlasnice Maje Regjo. Gradi se u malom brodogradilištu u Vranjicu u blizni Splita, a bit će ponuđeni i na prodaju.

Odakle ideja za plutajuće apartmane? Nik Selan iz kompanije 3MARAN kaže da je na nju došao njegov otac Sebastijan kad je bio u marini Punat, gdje su postavili prvi plutajući apartman.

3maran apartmani
Foto: Facebook: 3maran apartmani

"Moj je otac tada primijetio da postoji plutajući sanitarni čvor i došao je na ideju da počne graditi plutajuće apartmane. I tako smo prve postavili u Portorožu, gdje ih imamo 80. U Puli u Marini Veruda postavili smo ih devet, u Novigradu ove godine 20, a jedna je u Marini Punat na Krku. Još sedam ćemo ih postaviti u Puli nakon sezone. Dakle, proizvodimo apartmane, ali ih i punimo. A zanimanje je za njih veliko, čeka se na mjesto. Cijena noćenja je 300 eura (586 KM) i popunjenost im je u ljetnim mjesecima 95 posto", ističe Selan, prenosi slobodnadalmacija.

A ti apartmani, u kojima doista ne možete biti bliže moru, prostrani su i luksuzni te minimalistički uređeni. Svi imaju modernu kuhinju s frižiderom, zamrzivačem, staklokeramičkom pločom, izvlačnom napom, sudoperom od nehrđajućeg čelika, armaturom i ormarićima ispod kuhinjskog pulta i iznad njega. Dnevna soba ima udobnu sjedeću garnituru koja može poslužiti i kao pomoćni ležaj za dvije osobe. Tu je i prostrana blagovaonica za dvije sobe. Jedna ima bračni krevet, a dječja soba ima krevet na sprat za dvije osobe.

3maran apartmani
Foto: Facebook: 3maran apartmani

Posebno je komforno kupatilo s tuš-kabinom. Najveći plus apartmana definitivno su terase. Svaki apartman ima čak tri terase koje imaju zajedno 50 kvadrata. Definitivno je svima omiljena ona na krovu s jacuzzijem od kojega se gosti ne odvajaju. Kućica ima i grijanje i hlađenje pa se može unajmiti i ljeti i zimi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije