Pogledajte kako izgleda hit destinacija na Crnom moru: Kafa dvije marke, apartmani od 35 KM

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda hit destinacija na Crnom moru: Kafa dvije marke, apartmani od 35 KM
Foto: Jutarnji list / Slančev Brjag

S obzirom na veliki porast cijena na Jadranu, mnogi turisti koji su ljetovali u susjedstvu će ovoga ljeta potražiti alternativne destinacije za godišnji odmor.

Jedna od najzanimljivijih i najpristupačnijih destinacija se nalazi u Bugarskoj. Riječ je o ljetovalištu Slančev Brjag (sunčana plaža), jednom od najpopularnijih na Crnom moru koje obuhvata pet kilometara dugu pješčanu plažu u zaljevu između Svetog Vlasa i Nesebara.

Izgrađeno je krajem pedesetih godina prošlog vijeka na mjestu na kojem je u ono doba bio samo pijesak. U međuvremenu, ondje je zasađeno 300.000 crnogoričnih i listopadnih stabala, više od 700.000 grmova i mnogo cvijeća.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Iako je Slančev Brjag zamišljen kao mjesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca, prenosi jutarnjilist.

Jedna od najvećih prednosti bugarskih ljetovališta je niska cijena smještaja, hrane i pića.

Slančev Brjag
Foto: Jutarnji list: Slančev Brjag

Apartmana ima već po cijeni od 19 eura (37 KM) po noćenju i osobi, prosječna cijena pole litre domaćeg piva iznosi 1,58 eura (3 KM), a za istu količinu piva u trgovini potrošit ćete tek 0,64 (1 KM) eura. Za obrok od tri slijeda u restoranu za dvije osobe turisti će izdvojiti oko 30 eura (58 KM).

Temperatura mora u ljetnim mjesecima doseže oko 26 Celzijevih stepeni, a na raspolaganju su i dva tematska vodena parka s brojnim bazenima.

U blizini se nalazi i grad Nesebar, čija je stara jezgra upisana na UNESCO-ov spisak mjesta svjetske baštine u Europi. Taj grad, zbog svoje arhitekture i raznih znamenitosti, mnogi nazivaju biserom Crnog mora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije