Vlada Srbije prelomila: Ovo su nove mjere

2
Radiosarajevo.ba
Vlada Srbije prelomila: Ovo su nove mjere
Foto: Anadolija / Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas nakon sjednice Vlade da je prihvatila savjet stručnog dijela Kriznog štaba za uvođenje restriktivnih mjera kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Vlada Srbije je donijela odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova... prenosi nova.rs.

"Počevši od 17. novembra do 1. decembra 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana",  navodi se u uredbi.

Primjena počinje od utorka 17. novembra i  trajat će do 1. decembra.

Brnabić je navela da je sljedeća restriktivna mjera zabrana kretanja, ali da Vlada Srbije nije za to, osim ako ne bude neophodno.

"Moramo da pokušamo da uštedimo neku nedelju da oporavimo naše zdravstvene radnike i pripremimo ih za ono što će doći, dok ne dođu vakcine. Postoje u ovom trenutku zemlje EU koje su naložile zdravstvenim radnicima da moraju da rade iako su COVID pozitivni. Toliko je katastrofalna situacija u nekim zemljama", dodala je Brnabić.

Prema jučer objavljenim podacima, od petka do subote u 15 sati, 3.822 osobe zaražene su koronavirusom, a još 17 osoba je umrlo u  ovoj zemlji.

Na respiratoru je 163 pacijenta. Ukupno je 3.693 pozitivnih na koronavirus na bolničkom liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije