'Vjetar lomio sve pred sobom': Snažno olujno nevrijeme pogodilo hrvatski otok

0
Radiosarajevo.ba
'Vjetar lomio sve pred sobom': Snažno olujno nevrijeme pogodilo hrvatski otok
Foto: Printscreen / Nevrijeme na Braču

Hrvatsku je jučer pogodilo jako nevrijeme, a snimak oluje i jakog udara vjetra stiže s otoka Brač.

"Brutalna snimka nevremena u Selcima, Brač. Ovdje vidite kako izgledaju udari vjetra preko 150 km/h i lomljenje uslijed downbursta!", objavljeno je na stranici CroMeteo.

Nevrijeme je prouzročilo velike štete u Selcima na otoku Braču. Vjetar je lomio sve pred sobom, granje drveća, stabla...

Nestvarna noć Lionela Messija u MLS-u: Gol i čak pet asistencija za dva rekorda

Nestvarna noć Lionela Messija u MLS-u: Gol i čak pet asistencija za dva rekorda

"Sudeći prema viđenom, ovo je jedan od najjačih udara vjetra koje sam doživio. Tu nemamo meteo postaju, ali prema stupnju štete, prvi udar nevremena donio je udare vjetra preko 150 km/h.

On je doslovno lomio sve što mu se našlo na putu. Ova pojava se zove downburst, ljudi je znaju miješati s pijavicom. Iz olujnog oblaka stvorile su se izrazito jake silazne struje, što se manifestiralo kao orkanski vjetar koji je trajao nekoliko minuta", kazao je stanovnik Selca za Dalmacija Danas.

🌀🌀Brutalna snimka nevremena u Selcima, Brač. Ovdje vidite kako izgledaju udari vjetra preko 150 km/h i lomljenje uslijed downbursta! 🔻🔻 Video: DalmacijaDanas, DVD Selca

Posted by Crometeo on Saturday, October 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije