Vjeroučitelj veličao zločinca Mladića: Djecu poticao na ubistva političara

Radiosarajevo.ba
Vjeroučitelj veličao zločinca Mladića: Djecu poticao na ubistva političara
Vjeroučitelj u osnovnoj školi Matija Gubec u Zagrebu Krešimir Bagarić veličao je osuđenog ratnog zločinca za genocid Ratka Mladića na nastavi i govorio “kako je Mladić uradio ispravnu stvar kada je počinio zločine nad Bošnjacima”.

“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad”, rekao je Bagarić, prenosi Index.hr.

Nakon što je pohvalio krvoloka iz Kalinovika, odgovornog za smrt najmanje 8.372 civila samo u Srebrenici i desetine hiljada ubijenih širom BiH, Bagarić se nije tu zaustavio nego je javno poticao djecu da kažu kako bi trebalo ubiti bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića i bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić.

“Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao”, proklinjao je Bagarić.

Dodao je da Stjepanu Mesiću i Vesni Pusić treba “metak u glavu po kratkom postupku”.

“Izdajnike baciti u prvu septičku jamu”, poručio je vjeroučitelj Bagarić.

Ministrica šokirana izjavama

Miunistrica obrazovanja Hrvatske Blaženka Divjak reagirala je na snimku na kojoj se čuje kako vjeroučitelj Krešimir Bagarić iz zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec djeci govori kako treba strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić.

Divjak je rekla kako je šokirana onim što je čula.

"Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi! Tim iz Ministarstva je u kontaktu sa direktoricom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice. O rezultatima postupka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije", napisala je Blaženka Divjak na svom Facebooku.

Kako prenosi Index.hr, vjeroučitelj Bagarić je na bolovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije